فروش تفاله چغندر زودبار خوراک دام امسال
فروش تفاله چغندر زودبار خوراک دام امسال برای دامداران اعلام شده است؟ این تفاله به چه صورتی در خوراک دام به کار می رود؟ آیا با ویژگی های آن آشنا هستید؟
فروش تفاله چغندر زودبار خوراک دام امسال برای دامداران اعلام شده است؟ این تفاله به چه صورتی در خوراک دام به کار می رود؟ آیا با ویژگی های آن آشنا هستید؟
مزایای تغذیه ای تفاله چغندرقند:
انرژی حاصل از تخمیر تفاله چغندرقند در شکمبه بالا است. این محصول از لحاظ مقدار انرژی همانند جو بوده ولی از نظر پروتئین در سطح متوسط یا کم می باشد. الیاف قابل هضم تفاله چغندرقند نظیر سلولز از ویژگی های خوب آن برای نشخوار کنندگان است. این الیاف موجب پایداری و ثبات در محیط شکمبه می گردد.
یکی از ویژگی های تفاله خشک چغندرقند جذب خوب مایع است. از آنجا که هنگام تولید سیلو بخشی از مواد مغذی آن به شکل مایع از آن خارج می گردد، با اضافه کردن تفاله چغندر می توان از اتلاف آن جلوگیری نمود.
تفاله چغندرقند به دو صورت خشک و آبدار در خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاله خشک چغندر قند
آزمایشات نشان می دهند استفاده از جیره های دانه ای نظیر، سبوس، سویا، ذرت به همراه تفاله چغندر قند، ارزش غذایی بیشتری در قیاس با جیره های دانه ای دارد.
تفاله خشک را هرگز نباید به عنوان یگانه ماده هیدرو کربنه در خوراک دام بکار برد، زیرا در این حالت تفاله نمی تواند خواص خود را نشان دهد.
استفاده از تفاله چغندر به صورت مخلوط با مواد دانه ای ضمن جذب بهتر، از نفخ شکم نیز جلوگیری می نماید. آزمایشات نشان می دهند استفاده به این صورت بر افزایش شیر نیز تاثیر گذار است.
از مهمترین علل با ارزش بودن تفاله چغندر برای دامداری ها می توان به این نکته اشاره کرد که استفاده از تفاله به همراه خوراک های دانه ای موجب مصرف بیشتر غذای دام ها شده و به این ترتیب آنها زودتر وزن می گیرند.
تفاله آبدار چغندر قند
تفاله های آب دار را می توان در گودال های بزرگ با عمق کم ذخیره نمود. این گودال ها باید فرش شده و با دیوارهای محصور باشد. در این گودال ها یک فرمانتاسیون اسیدی بر روی تفاله های آبدار صورت گرفته و سپس در فواصلی مناسب قبل از پوسیدگی تفاله استفاده می شود. خاصیت تفاله های سیلو شده این است که ماندگاری آن نسبت به تفاله های سیلو نشده بیشتر است.